Matjaž

Moje ime je Matjaž. Rojen sem v povprečno družino 90ih let prejšnjega stoletja. Oče je bil kuhar v slovenski vojski, mati invalidska upokojenka. Oče je bil veliko zdoma, zato sem se moral zelo hitro naučiti poskrbeti zase in razviti sočutje do bolnega človeka (moje mame). 

Odkar pomnim, sem si um zaposloval s vprašanji o obstoju: zakaj obstajamo; kdo sem; kdo bi bil, če bi imel druge starše?

Zaradi vaškega okolja teh vprašanj nisem upal postaviti starejšim od sebe, niti se to od mene ni pričakovalo, zato sem jih zadržal zase. Odgovorov sem se začel zavedati šele, ko sem se umaknil iz svojega okolja in začel novo pot. Začetki bi morali biti zelo težki, vendar teže spremembe nisem pretirano občutil, saj sem se povsem predal orodjem, ki sem se jih naučil od bolj izkušenih od sebe. Preizkusil sem jih nešteto in izluščil tiste, ki so pomagala meni. 

Danes živim povprečno življenje. Sem otrok narave, mož in oče.

Tisto, po čemer se razlikujem od povprečnih ljudi, je talent za povezovanje z (nad)naravnim. Nimam posluha, nimam genov za šport, imam pa sposobnost vzpostavljati povezave na energijskih ravneh. 

Narava mi je ponudila tudi vpogled v izvor (izkušnja vseprisotnosti), ki je opisan v knjigi Cena za novo je staro življenje. Ta izkušnja mi je dala pogum, da začnem pomagati še drugim in ne samo sebi in svojim bližnjim. 

Za mano je več let (6+) dela z ljudmi skozi različne dejavnosti, delavnice in interakcije. Najbolj učinkovita je postavitev družine, s katero se ukvarjam od začetka dela na sebi. Na začetku sem le igral vloge, zadnja 3 leta pa sem koordinator skupine ljudi, ki odigrava različne zgodbe ljudi. 

 

Veliko več lahko o meni in o mojem delu izveste v obeh knjigah in na socialnih omrežjih, predvsem na youtubu.

 

Vabljeni k sodelovanju!